Het verhaal van pianist

Albert Baarsma

Op zesjarige leeftijd zette ik mijn eerste pianostappen, gegrepen door de magie van de toetsen. Ik was zo fanatiek dat ik met mijn uit school direct ging pianospelen, met mijn rugtas nog om… Eerst heb ik Klassiek geleerd en pas later jazz, blues en pop. Grotendeels was mijn leervorm autodidact. Bij elkaar heb ik slechts 3 jaar les gehad.

Na de studie tropische bosbouw zocht ik mijn levensdoel in diverse rollen – van sales tot marketing, zelfs een uitstapje naar programmeren. Maar niets resoneerde werkelijk met mij.

Op een dag liep ik langs een hotel restaurant met een piano, en dacht, ik kan wel goed genoeg spelen om daar als lounge pianist op te treden. En dat ben ik in 2020 gaan doen.

Hello I'm Albert

Lounge pianist

Wanneer je met je hobby geld verdient, verandert er iets. Voor mij betekende dat ik veel gemotiveerder was om om beter te worden op de piano. En zo werd ik elk jaar technisch nog een stuk beter op de piano, en leerde ik veel liedjes er bij.

Bandjes

Daarnaast ben ik met gaan aansluiten bij diverse bands zoals de band Amy’s legacy, een Amy Winehouse coverband en mijn eigen band ‘Felicia en the Jazz XP.’ Tijdens mijn studie speelde ik ook als hobby bij ‘More or Less’, een rockbandje in Arnhem.

Eigen muziek

Als hobby schreef ik altijd al eigen muziek, en ik heb laatst mijn collectie eens goed bekeken. Ik heb meer dan 100 nummers geschreven in diverse stijlen. Ook al right ik mij het meeste op de jazz muziek.

Content creator

In 2022 ben ik gestart als content creator, eerst op TikTok en later op YouTube. Mijn passie voor video’s maken vond zijn weg in deze moderne vorm van zelfexpressie. Het is niet alleen plezierig, maar ik zie ook de kracht van deze platforms in het promoten van mijn muzikale reis en het creëren van nieuwe kansen, waardoor ik geloof dat het tegenwoordig de meest effectieve manier is om zowel artistiek te groeien als bij te dragen aan mijn inkomen.

Visie als Musicus

Als muzikant is mijn ultieme streven een beleving te scheppen die diep resoneert in de harten van mijn publiek. Mijn doel is om een atmosfeer te creëren die de universele taal van emoties aanspreekt. Muziek verbind, en ik hoop een publiek te krijgen die zich ook met elkaar verbind door middel van mijn muziek. Een verder streven zou zijn om door middel van eigen concerten like minded mensen bij elkaar te brengen om samen te genieten van muziek.

nl_NLNL